Xavier Melloni, autor d’Escletxes de Realitat, El desig essencial, Vers un temps de síntesi i Déu sense Déu (amb Josep Cobo), i Gustavo Duch, un dels entrevistats per Laia de AhumadaEspirituals sense religió, seran dos dels professors del curs “Fonaments per a una cultura de la reconciliació” que se celebrarà cada dijous des del 17 d’octubre al 28 de novembre de 2019 a la seu de Cristanisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona). És necessària la inscripció.

“El nostre món i la nostra societat té múltiples fractures de tipus social, polític, ambiental que necessiten ser recosides”, diuen els organitzadors. “La reconciliació és en primer terme una tasca personal, i a continuació una tasca essencialment ètica i política per a recrear aquelles condicions humanes que fan possible el desenvolupament integral de la vida social, a contracorrent de l’actual cultura hegemònica de l’exclusió, el descartament i el triomf del poder i la força sobre les víctimes. Treballar per una cultura de la reconciliació significa posar en marxa procesos alternatius amb valors d’inclusió, sostenibilitat, respecte a les diferencia i a la dignitat humana fonamental”,acaben a la presentació del curs, coordinat pel jesuïta i que es portarà a terme cada dijous de 19 a 20.30h els dies 17, 24 d’octubre i 7, 14, 21 i 28 de novembre de 2019.

L’antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió Xavier Melloni,que també és autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta, hi tractarà la “Reconciliació amb Déu” el dijous dia 7 de novembre.I e 28 del mateix mes, Gustavo Duch, coordinador de la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas ho farà sobre “Ruralitat o Barbàrie. Reconciliar-se amb la natura”.

Programa

17 d’octubre​​. Reconciliació amb un mateix. Una mirada psicològica. Maite Valls

24 d’octubre: Mirada pedagògica a les relacions trencades. No oblidar sentencia el perdó?. Marta Burguet.

7 de novembre: Reconciliació amb Déu. Xavier Melloni

14 de novembre: Reconciliació en societats fracturades. Kristian Herbolzheimer

21 de novembre: En les víctimes està Déu reconciliant el món. F. Javier Vitoria

28 de novembre: Ruralitat o Barbàrie. Reconciliar-se amb la natura. Gustavo Duch.

Modalitats de participació i preu

Curs sencer (6 sessions):

Tarifa normal: 55€ (Persones en situació d’atur i estudiants: 45€)

Curs parcial (3 sessions a escollir):

Tarifa normal: 35€ Persones en situació d’atur i estudiants: 25€

No es deixarà d’admetre ningú per motius econòmics

Per a més informació, podeu trucar a telèfon 933172338 o escriure al correu electrònic