L’antropòleg, teòleg i jesuita Xavier Melloni, autor de Vers un temps de síntesi, és des del dia 23 al 26 de maig a Lisboa, Évora, Porto i Coimbra per pronunciar quatre conferències amb motiu de la publicació de Para um tempo de síntese, la versió portuguesa del llibre esmentat publicada per Fragmenta, la traducció del qual ha anat a càrrec d’Idalino Simões i que compta amb una introducció de João Carlos de Matos Paiva.

El dilluns 23 de maig, Xavier Melloni parlarà sobre el “Diàleg interreligiós: un espai teològic i cultural de síntesi”, al Centro Universitário Padre António Vieira (CUPAV), a Estr. da Torre 26, de Lisboa. L’acte serà transmès en directe per Youtube.

El dimarts 24 ho farà sobre “Interioritat, diàleg i oració” al Casarão – Pastoral universitária da Universidade de Évora, a la R. do Raimundo 48 d’aquesta ciutat portuguesa.

El dimecres 25 pronunciarà la conferència “¿Imprevisible? Consells i horitzons per un món de l’era postpandèmica”. Serà al centre universitari CREU-IL, a la Rua de Oliveira Monteiro 562, de Porto.

Finalment, el dijous 26Xavier Melloni acabarà la seva visita amb la conferència “D’Ignasi de Loiola vers un món globalitzat” al CUMN – Centro Universitário Manuel da Nóbrega, a la R. Almeida Garrett 4, de Coimbra.

Totes les activitats, organitzades per Ponto SJ, el portal dels Jesuïtes a Portugal, seran a les 21:30 h (22:30h a Espanya).

Vers un temps de síntesi

Expert en diàleg intercultural i interreligiós, el jesuïta Xavier Melloni ofereix, a Vers un temps de síntesi, una exploració a fons de les mútues interfecundacions a què estan cridades les religions. Melloni considera que les religions no són totalitats que competeixen, sinó anhels de plenitud cridats a compartir-se, tenint present que el diàleg interreligiós és «una experiència espiritual». Vers un temps de síntesi va publicar-se simultàniament en català i en castellà. Ara es presenta aquesta edició en portugès, a càrrec també de Fragmenta. En aquest segell Melloni ha publicat, també, Escletxes de Realitat, El desig essencial, Déu sense Déu (amb Josep Cobo i Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’. També és autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola.