Els periodistes Antoni Batista, autor del llibre Els portaveus de Déu, i Xavier Graset, així com Maria Callís, filòloga, que ha participat en l’edició de l’obra, en van fer la presentació el dimecres dia 25 de gener a les 19 h a Ona Llibres (Pau Claris 94, Barcelona). La presentació donà pas a un petit recital de piano a càrrec de l’autor.

L’acte va iniciar-se amb una saluytació de la directora de la llibreria, Iolanda Balallé, i de l’editor de Fragmenta, Ignasi Moreta, que va resumir Els portaveus de Déu com l’obra «d’algú que no es teòleg ni exegeta, s’enfronta als Evangelis com a comunicòleg.»

«Els portaveus de Déu s’organitza en tres llibres, que conreen tres gèneres diferents», va explicar per la seva banda Maria Callís. «De fet, l’autor creu que els evangelis són una gran entrevista a Jesús», exemplificà. I va assenyalar que «és a l’últim capítol on les dots literàries de l’autor llueixen més».

«A Els portaveus de Déu hi ha una experiència acumulada molt important de l’Antoni Batista», va indicar Xavier Graset. «És la primera aproximació a l’Evangeli des de la teoria de la comunicació. Aquest és un llibre que circumda, que dona angles diferents», acabà.

L’autor va començar la seva intervenció donant les «gràcies als lectors que heu vingut a escoltar-me»,
encapçalant una sèrie d’agraïments a causa del llibre, davant una abundant nòmina de periodistes, polítics, teòlegs i artistes que l’acompanyaven. «He fet un llibre de comunicació amb la base de la teologia aproximant-me a la figura de Jesús de Natzaret des de fora, circumdant-lo», va resumir.

Amb motiu del 60 aniversari de la cançó «Al vent», Xavier Graset i Antoni batista van improvisar-ne una interpretació (veu i piano) aprofitant que l’autor, el cantant Raimon, era allà.

A continuació, Antoni Batista, que és també músic, va fer una breu actuació musica, amb la interpretació d’aquestes peces:

  • “Pregària a la Verge del Remei”. L. Millet
  • “Kyirie Eleison”. De Angelis
  • Coral de la “Cantata 147”. J.S. Bach
  • “Non, non”. W.A. Mozart
  • “Déu lloat per la natura”. L. V Beethoven
  • “El Setè Cel”. J. Sisa
  • Virolai. J. Rodoreda

Els portaveus de DéuAntoni Batista s’endinsa en els Evangelis i en proposa una interpretació innovadora, agosarada i suggeridora des de l’òptica de la semiòtica, l’anàlisi del discurs i la teoria de la comunicació.

.