El periodista Antoni Batista, autor del llibre Els portaveus de Déu, n’ha parlat amb el professor Jaume Angelats el dimecres dia 17 de maig, a les 12:10 h a la Sala Sant Jordi de l’Ateneu Universitari de Sant Pacià (Seminari Conciliar Carrer de la Diputació, 231, Barcelona), entitat organitzadora, el rector de la qual, Armand Puig, va presentar l’acte. L’acte portava per títol “Un nom nou per als quatre evangelistes: Els portaveus de Déu”.

Els portaveus de DéuAntoni Batista s’endinsa en els Evangelis i en proposa una interpretació innovadora, agosarada i suggeridora des de l’òptica de la semiòtica, l’anàlisi del discurs i la teoria de la comunicació.

Antoni Batista Viladrich (Barcelona, 1952) és doctor en Ciències de la Comunicació per la UAB, periodista, músic i professor universitari. Redactor del Diari de Barcelona (1976-1980), del diari Avui (1983-1989) i de La Vanguardia (1989-2004). Professor de Teoria de la Comunicació a la UAB i de Periodisme Cultural i Periodisme en Situacions de Conflicte a la URV. Ha publicat trenta llibres sobre el conflicte basc, del qual se’l considera un expert, sobre la història de l’antifranquisme i sobre musicologia. Col·labora regularment al diari Ara, al Diari de Tarragona i a la revista Sàpiens. A Fragmenta ha publicat Els portaveus de Déu (2022).

Jaume Angelats i Morató, és doctor en teologia, rector a Cadaqués i imparteix classes de teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià). És membre del grup Vivarium Gerisena, que segueix el pensament de Raimon Panikkar a les comarques de Girona, i ha estat organitzador de les Trobades interreligioses de Garriguella, quan n’era el rector, que ha continuat a Cadaqués. Ha participat en la traducció al català dels textos originals de Mística, plenitud de Vida, un dels volums de l’Opera Omnia Raimon Panikkar, i ha participat a l’obra col·lectiva Panikkar avui (2022).