El filòsof Joan-Carles Mèlich, que acaba de publicar La condición vulnerable, va ser el protagonista de l’últim diàleg que el periodista Sergio Vila-Sanjuán dirigeix al Museu Fundación Juan March (Carrer de Sant Miquel, 11, Palma). Va serel dimecres 14 de juny del 2023, a les 19:00 h, tant en format presencial com per internet.

L’últim convidat del curs a Converses en el Museu amb Sergio Vila-Sanjuán és el filòsof i escriptor Joan-Carles Mèlich. Guardonat amb el Premi Nacional d’Assaig el 2022, Mèlich reflexiona en les seves obres sobre qüestions clau en la relació de l’ésser humà amb el món actual, com la fragilitat, la incertesa, la pressa o l’impacte de les noves tecnologies. L’acte va durar una hora, es pot veure en aquest vídeo i es pot sentir aquí:

Joan-Carles Mèlich dialogó con Sergio Vila-Sanjuán en Palma

MÈLICH, AUTOR DE FRAGMENTA

Joan-Carles Mèlich (Barcelona, 1961) és doctor en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, on exerceix de professor titular de filosofia de l’educació. Entre els seus llibres, destaquen Filosofía de la finitud (Herder), La lliçó d’Auschwitz (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), Ética de la compasión (Herder) i Lógica de la crueldad (Herder). Des de fa quinze anys s’ha dedicat a elaborar una «filosofia antropològica de la finitud» en les seves diverses expressions: el cos, el símbol, l’alteritat, la memòria, el desig, la contingència, el silenci i la mort. L’any 2015 va iniciar, amb La lectura com a pregària, la publicació dels seus Fragments filosòfics a Fragmenta, que tenen la seva continuació en La prosa de la vida. El 2018 va publicar Contra els absoluts, un llibre de converses amb l’editor Ignasi Moreta, i el 2019 La religió de l’ateu, el 2022 La experiencia de la pérdida i el 2023 La condición vulnerable. També ha estat un dels curadors del llibre Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch (Fragmenta). A Fragmenta també dirigeix la col·lecció Biblioteca de Pensament Contemporani des de la seva creació, el 2021.