El teòleg Juan José Tamayo, autor de La compasión en un mundo injusto (Fragmenta, 2021), va parlar sobre els seus últims llibres el divendres 25 d’agost, a les 17 h, a la Sala de Colecciones especiales de la Biblioteca P. Florentino Idoate (UCA), al Bulevard Los Próceres de San Salvador.

L’acte va ser organitzat aprofitant l’estada de l’autor a la capital d’aquest país centre-americanà. Participà també en una conferència sobre la compassió el dijous 24 i en un acte en record de monsenyor Óscar Romero el dissabte día 26.

A La compasión en un mundo injustoJuan José Tamayo creu que «el veritable sentit de la compassió és posar-se al lloc dels i les altres sofrents en una relació d’igualtat i empatia, assumir el dolor de les altres persones com a propi, interioritzar l’altra persona dins nostre, patir no només amb els altres, sinó també en els altres, fins a identificar-se amb qui pateix i amb els seus patiments, qüestió que no resulta fàcil però que és necessària.»

A més del llibre esmentat, Tamayo va parlar de La Internacional del odio (Icaria) i Teologias del Sur. El giro descolonizador (Trotta).

Foto: Universidad Evangélica de El Salvador.