El dimecres dia 20 de setembre a les 19h a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (Plaça del Puig del Roser, 1, Olot), la Llibreria Drac ha fet la presentació de la Secció de Religions Comparades que des d’aquest estiu ofereix al públic. L’acte ha sigut presentat per Xavier Delòs, llibreter. Hi ha intervingut Ignasi Moreta, editor de Fragmenta Editorial, especialitzada en religions comparades i pensament, que hi parlarà de “Més enllà de les creences.

Ignasi Moreta (Barcelona, 1980) és professor de literatura catalana a la Universitat Pompeu Fabra i editor de Fragmenta. Doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, s’ha especialitzat en l’estudi del pensament de Joan Maragall. Ha publicat treballs de recerca en l’àmbit de la filologia catalana i de les religions en diverses revistes especialitzades, i ha impartit conferències en universitats i institucions culturals d’Espanya, Mèxic, Colòmbia i el Perú. És autor de No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (2010) i de Converses amb Josep Rius-Camps (2014) i va ser l’interlocutor de les converses amb Joan-Carles Mèlich a Contra els absoluts (2018), amb Lluís Duch a Conversa amb Lluís Duch. Religió, comunicació i política (2019) i amb Dolors Bramon a Professora d’islam (2023). El 2020 va ser el curador de Conceptes fonamentals d’antropologia i religió, de Lluís Duch. Ha tingut cura de l’edició de dos llibres de Maragall —Visions & cants (2003) i, a Fragmenta, La Setmana Tràgica (2009)—, i forma part del comitè editorial de l’edició crítica de les obres completes de Joan Maragall. És director literari de Fragmenta Editorial, que va fundar —juntament amb Inês Castel-Branco— l’any 2007. L’any 2012 la Cambra del Llibre de Catalunya va reconèixer la seva tasca editorial amb el premi Memorial Ferran Lara a un jove emprenedor del sector del llibre. És el comissari de l’Any Panikkar, en el centenari del naixement d’aquest pensador.

Foto principal: Xavier Roca i Bas.

Ecos:

La llibreria Drac organitza una xerrada de l’editor Ignasi Moreta (El Punt Avui)

Ignasi Moreta: “Com a editor, intento oferir al públic lector bons acompanyants per fer el seu camí espiritual” (Flama)