Victorino Pérez Prieto, un dels autors del llibre Panikkar avui, dirigirà un curs sobre la vida i l’obra Raimon Panikkar en línia un dimecres de cada dos mesos, des del 18 d’octubre del 2023 al 5 de juny del 2024, de 19 a 20:30 h. La participació és lliure i gratuïta. Ho organitza el grup Som Cristians.

Els que hi vulguin participar hauran de connectar-se a aquesta adreça de zoom i clicar el codi 123. Les sessions seran en castellà.

Raimon Panikkar (Barcelona, 1918 – Tavertet, 2010), de pare indi i hindú i mare catalana i cristiana, és una de les veus més lúcides del pensament contemporani per les seves aportacions al diàleg intercultural i interreligiós. Doctor en filosofia, en ciències i en teologia, va exercir la docència en diverses universitats d’Europa, l’Índia i els Estats Units. El 1946 és ordenat sacerdot catòlic. Trepitja l’Índia per primer cop l’any 1954: «Me’n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno buddhista, sense haver deixat mai de ser cristià.» Als anys vuitanta s’instal·la a Tavertet, on impulsa la Fundació Vivarium (avui Fundació Vivarium Raimon Panikkar). L’obra de Panikkar ha estat estudiada per quaranta tesis doctorals i per cinc congressos internacionals monogràfics.

Fragmenta Editorial publica la seva Opera Omnia en català (19 volums), de la qual n’han sortit, fins ara Mística, plenitud de VidaMite, símbol, cultePluralisme i interculturalitatVisió trinitària i cosmoteàndrica: Déu, home, cosmosReligió i religionsEl ritme de l’ÉsserEspiritualitat, el camí de la Vida, L’experiència vèdica, Diàleg cultural i interreligiós, Fe, hermenèutica, paraula, La tradició cristiana, Una cristofaniai El Dharma de l’ïndia. Fragmenta també ha publicat el llibre Iniciació als Veda (també en una edició especial que inclou l’espectacle «Panikkar, poeta i fangador», de Lídia Pujol, i una edició en castellà), un capítol del llibre Mística i diàleg interreligiós (ed. Francesc Torradeflot), i un breu perfil inclòs al llibre Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica, de Juan José Tamayo. El 2014 Fragmenta va publicar Panikkar. Una biografia, de Maciej Bielawski, la biografia més documentada i ambiciosa que s’ha publicat mai sobre el filòsof. I el 2018, coincidint amb el centenari del seu naixement, es va publicar el llibre ¿Parlem del mateix Déu? (també en castellà), un diàleg amb Pinchas Lapide, i Panikkar per Panikkar, una antologia de les seves introduccions a l’Opera Omnia. El 2021 s’ha publicat Ecosofia (edició de Jordi Pigem) i el 2022 Panikkar avui, amb textos de diversos autors.

Victorino Pérez Prieto (Hospital de Órbigo, León, 1954) és doctor en teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca (UPSA) i en filosofia per la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC). També és autor del recent llibre Hacia una ecoteología.