El filòsof Jordi Pigem, autor dels llibres Tècnica i totalitarisme i Pandèmia i postveritat, parlarà sobre “Neguits entorn a la intel·ligència artificial” el divendres dia 8 de març, a les 18 h a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs – Aula Magna (Plaça Catedral s/n, Lleida). La conferència forma part de la XIX Jornada de Filosofia de la ciutat, que també serà transmesa en directe per internet, aquí.

La XIX Jornada de Filosofia de Lleida porta per títol “Fa por la intel·ligència artificial?” i se celebra els dies 8 i 9 de març, organitzades per la institució que l’acull i l’Institut de Ciències Religioses de Lleida (IREL).

Jordi Pigem, és doctor en filosofia, també és autor del llibre Ángeles o robots (Fragmenta, 2018). També va tenir cura del llibre Ecosofia (Fragmenta, 2021), de Raimon PanikkarTècnica i totalitarisme és la continuació de Pandèmia i postveritat, tots dos publicats també en castellà.

Programa

Divendres, 8 de març de 2024

  • 17.45 h Inauguració
  • 18.00 h Lliçó inaugural: Neguits entorn a la intel·ligència artificial, a càrrec de Jordi Pigem, assagista
  • 19.15 h Taula rodona. Què significa pensar? a càrrec de Josep Maria Porta , Aida de la Torre, Eduard Batlle i Efy Ktistakis. Modera Ramon Camats.

Dissabte, 9 de març de 2024

  • 10.00 h Conferència: Intel·ligència artificial, mitjans i democràcia: reptes i oportunitats, a càrrec de de Susana Pérez, professora a la URL.
  • 11.30 h Taula rodona: Ens ha de fer por la intel·ligència artificial? a càrrec de Jacint Llauradó, Anna Esteve, Josep Serra i Daniela Pérez. Modera Meritxell Calderó.
  • 13.30 h Cloenda

Entrada lliure. Aforament limitat.