Bernat Dedéu va presentar el seu primer llibre, No mataràs, el dijous 18 d’abril, a les 19:00 h, a la Biblioteca Municipal Pere Caner (Carrer de Sant Joan o de l’Educació, 26, Calonge), organitzat per l’ajuntament dins del programa “Calonge, poble de llibres”. L’acte va ser presentat pel periodista Pedro Ruiz.

Només l’home nietzschià, el llibertí i el suïcida —sosté Dedéu— s’escaparien del gran pacte que cadascú de nosaltres fa amb l’Estat: cedir-li la capacitat individual de matar per evitar la temptació d’aniquilar-nos els uns als altres. Una anàlisi filosòfica dels orígens de la pau social i d’aquest manament que avui dia gaudeix del màxim consens legal i ètic.

La sèrie «Deu Manaments» de Fragmenta Editorial, en la qual s’inscriu el llibre, vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.

NOTÍCIA A TV COSTA BRAVA

CARTELL