Amb motiu de la segona edició del llibre Entre els déus i el no-res, un any i mig més tard de la publicació de la primera edició, Jordi Corominas, l’autor, ha incrementat el volum fins a 200 pàgines més. Incorpora nous capítols dedicats a l’Àfrica i l’Amèrica Llatina, nous pensadors, nous textos de referència i la millora en l’organització d’alguns capítols. 

Per Jordi Corominas, «més que una segona edició és gairebé un llibre nou. Ni en català, ni en castellà (ni, que jo sàpiga, en cap altra llengua), hi ha un llibre que posi en paral·lel totes les creences per oposades que siguin», afirma. Corominas també desenvolupa més a fons la relació de les creences amb el poder. «La meva convicció és que el poder utilitza el caldo de cultiu de les creences humanes», ha afegit.

El llibre, que té també una edició en castellà, ha obtingut una gran repercussió i ha exhaurit l’edició catalana en sis mesos. L’autor ha celebrat més de vint presentacions i va ser objecte de debat d’una jornada a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

Per Jordi Corominas, que és doctor en filosofia, Entre els déus i el no-res vol ser com un mapa a gran escala per orientar-nos i ordenar la complexitat, un mapa on es dibuixen algunes de les creences atees, indiferents, agnòstiques, religioses i espirituals més pregones. Entre els déus i el no-res inclou també una selecció de textos de les traces deixades per aquestes tradicions espirituals i filosòfiques que «a voltes divergeixen i a voltes s’entrecreuen i s’enriqueixen en la marxa a les palpentes de la humanitat des de la nit dels temps», segons l’autor.  Tots els nous textos de referència incorporats a la segona edició s’han traduït de la seva llengua original, amb la participació dels millors experts catalans

Presentació a Barcelona

L’autor presentarà aquesta nova edició del llibre Entre els déus i el no-res, acompanyat per l’economista Anna Estrada i l’helenista Joaquim Gestí. el dimarts 1 d’octubre a les 18:30 h a la llibreria Altaïr (Gran Via de les Corts Catalanes, 616, Barcelona). Té previstes més presentacions arreu de Catalunya.

Jordi Corominas

Jordi Corominas (Balsareny, 1961) és doctor en filosofia. Ha treballat a la Universitat Centroamericana de Nicaragua i de El Salvador. En aquesta última va dirigir el doctorat de filosofia iberoamericana. Actualment és professor a l’ISCREB i codirector de la revista Perifèria. Entre les seves publicacions destaquen: Identidad y pensamiento latinoamericano; Ética primera, aportación de X. Zubiri al debate ético contemporáneo; Xavier Zubiri: la soledad sonora i Zubiri y la religión.