28/11/2020 09:00 "Moses und Aron: la impossibilitat d'emparaular", amb Josep Barcons

Tornar
RSS

Josep Barcons, doctorat en humanitats i llicenciat en guitarra clàssica, que va col·laborar amb Lluís Duch per a la traducció i edició de Moisès i Aaron, d'Arnold Schönberg (Fragmenta, 2012), pronunciarà la conferència "Moses und Aron: la impossibilitat d'emparaular". L'activitat serà virtual i se celebrarà el dissabte dia 28 de novembre a les 9 h. És imprescindible la inscripció prèvia.

L'activitat, oberta al públic i gratuïta, forma part del Diploma de Mitologia i Simbologia organtzat per l'Institut Superior de Cipencies Religioses de Barcelona (ISCREB).

L'òpera Moses und Aron és la clau de volta de la producció d'Arnold Schönberg, on el compositor —figura cabdal en l'evolució musical del segle XX— escenifica un dels elements nuclears del seu pensament: el problema de la comunicabilitat i de la comprensibilitat. Per fer-ho, Schönberg escriu i musica un llibret de temàtica bíblica, utilitzant les figures antagòniques i alhora complementàries de Moisès i Aaron, que se situen com a mediadors (però alerta: traduttore traditore, vet aquí el conflicte dramàtic) entre la revelació i el poble. No és estrany que un tema així suscités l'interès de Lluís Duch que, des de la seva mirada antropològica i la seva mitopoètica, hi dedicà un dels seus últims treballs com a traductor, Moisès i Aaron, fent-hi, a més, una introducció brillant.

Inscriu-t'hi seguint aquest enllaç.

La conferència es repetirà en castellà a les 11:30h del mateix dia. Les inscripcions per aquesta altra sessió s'hauran de fer aquí.

Llibres relacionats:

  • Moisès i Aaron Arnold Schönberg Moisès i Aaron Edició i traducció de Lluís Duch amb la col·laboració de Josep Barcons...