«Per Raimon Panikkar, l’alliberament, és sortir de la particularitat cap el transcendent, que no és allà dalt, sinó que es troba a simple vista; “el Tot és en tot” deia sant Pau», va explicar ahir Xavier Serra Narciso, actual coordinador de l’Opera Omnia del savi català, al taller «La transcendència i l’alliberament en Raimon Panikkar» que va celebrar-se ahir diumenge dia 22 de gener a la segona edició el Fòrum Català de Teologia i Alliberament, que tenia lloc tot el cap de setmana a Barcelona Escola Pia de Nostra Senyora.

El taller va celebrar-se dos dies més tard de la publicació del llibre Religió i religions, de Raimon Panikkar (Fragmenta, 2012), el volum 2 de l’Opera Omnia de l’autor català que publica l’editorial i el cinquè que ha aparegut de la vintena que comprendrà el conjunt.

Serra va afegir que «Panikkar no rebutja la tradició, tot el contrari, proposa anar-ne a l’arrel i descobrir la seva profunditat, tot escoltant-la, per això fou molt crític amb el New Age, per exemple.» La base per entendre la proposta teològica de Panikkar rau en «entendre la Trinitat d’una manera dinàmica» i en considerarr que tota la vida de l’autor «ja era una meditatio, anant al budisme sense deixar de per cristià», va concloure Xavier Serra Narciso abans d’un debat que s’obrí entre els assistents.

Xavier Serra Narciso és llicenciat en filosofia i diplomat en teologia i ciències religioses. Ha coordinat l’edició de dos llibres de l’Opera Omnia de Raimon Panikkar, Visió trinitària i cosmoteàndrica: Déu, home, cosmos (Fragmenta, 2011) Religió i religions (Fragmenta, 2012).

Aquest taller s’organitza dos mesos després de la celebració de les I Jornades Raimon Panikkar també a Barcelona.