La Libreria Claret va celebrar una nova edició del «Cafè de l’autor» ahir dilluns dia 26 de novembre amb Laia de Ahumada i Lucía Caram, arran del llibre Monges (en castellà Monjas), quatre anys més tard de la seva publicació i després d’haver venut més de 3.600 exemplars. Les dues van respondre les nombroses intervencions del públic.

El llibre fou “com una finestra”, segons Ahumada, o “com una confessió, segons Caram. L’autora creu que el públic que ha llegit el llibre reacciona preguntant-se “¿com és que hi havia totes aquestes dones amagades?”, en un text que s’inscriu també en una necessitat concreta dels lectors: “estàvem cansats de teoria i volíem llegir experiències autèntiques”, afirmà.

Per la seva banda, la dominica creu que en Monges s’ha pogut comprovar com “La contemplació ha canviat, els dogmes deixen de tenir un pes prioritari, i la importància esdevé en la persona” tot recordant que “les primeres monges dominiques eren càtares i van convertir sant Domènec”. Finalment, sor Lucía recomanà que “viure la vida queixant-nos i plorant no té cap sentit, s’ha de tenir un projecte il·lusionant”.

El cafè de l’autor és una iniciativa que sorgeix de les ganes d’acostar autors i lectors. Creiem que pot esdevenir una bona oportunitat per a aquelles persones interessades a aprofundir en temes concrets i que tenen la inquietud de conèixer millor un determinat autor.

Des de la Llibreria Claret han impulsat aquesta activitat, que pretén apropar els autors durant una estona per poder-los preguntar aquelles incògnites que sorgeixen durant la lectura d’un llibre, xerrar d’anècdotes i curiositats que acostumen a quedar en l’imaginari del lector, fer-li saber les nostres opinions, reflexionar sobre temes diversos, etc.

En aquesta ocasió fou la Laia de Ahumada, autora del llibre Monges de Fragmenta Editorial, que acompanyada per una de les monges entrevistades en el llibre, Lucía Caram, les encarregades de dur a terme aquest cafè. Fou presentat per Mariano Viviani com “un llibre de converses íntim i agosarat, que intenta trencar amb la imatge estereotipada que es té de les monges per acostar-nos a la riquesa i diversitat que viuen totes i cadascuna d’elles”.