L’escriptora i veterinària Pilar Codony va presentar el seu llibre Dominaràs la terra, que es publica a la sèrie de Fragmenta «Assaltar la Bíblia». Ho va fer amb l’escriptor i helenista Raül Garrigasait. Va ser el dimecres 12 d’abril a les 19 h a la seu de l’Associació Amics de la Unesco (C. Mallorca 207, pral., Barcelona).

A partir del segon relat de la Creació, Pilar Codony repassa a Dominaràs la terra el paper de la tradició judeocristiana i de la modernitat en el domini masculí del món. Amb el seu testimoni i amb l’ajuda de la literatura, ens mostra la rebel·lió de la naturalesa i ens ho diu de manera molt clara: només escoltant-la a fons trobarem altres formes de relacionar-nos que facin possible la vida a llarg termini.

L’any 2021, Pilar Codony va guanyar el premi Documenta amb la seva primera novel·la, Distòcia, que va publicar l’Altra Editorial. A Fragmenta, Raül Garrigasait ha publicat La ira (2020), dins de la sèrie «Pecats capitals» i ha traduït i fet la introducció del llibre El sagrat, de Rufolf Otto (2021). 

Anna Punsoda, directora de la sèrie Assaltar la Bíblia, va introduir l’acte.