El filòsof Jordi Pigem presentarà el seu nou llibre Consciència o col·lapse. Serà dissabte dia 25 de maig 17:00 h, a la Biblioteca Walter Benjamin (Avinguda de Barcelona, 11, Portbou). L’acte consistirà en diverses parts i cal inscriure-s’hi demanat-ho al correu hola@elea.cat. El preu per assistir-hi és de 10€. Prèviament, i de forma opcional hi ha un dinar.

L’acte ha sigut organitzat per Elea, escola de filosofia, i la Fundació Angelus Novus amb la col·laboració de l’espai creatiu la Divina, Fragmenta Editorial i l’Ajuntament de Portbou

Programa

  • 14:00h Trobada i dinar al Restaurant Riky, Passeig de la Sardana, 9. Portbou (Opcional) *
  • 17:00h – 17:15h
    Presentació del projecte de la Casa Walter Benjamin, a càrrec de la Pilar Parcerisas, presidenta de la Fundació Angelus Novus.
  • 17:15h – 18:15h
    Consciència o col·lapse: el pensament crític davant d’un món que trontolla. Diàleg amb el filòsof Jordi Pigem, conduit per Ignasi Rifé, coordinador d’Elea.
  • 18:15h – 18:30h
    Pausa. S’oferirà un refrigeri.
  • 18:30h – 20:00h
    Cafè Filosòfic IN DIVINA VERITAS. Sessió 27. Diàleg obert amb tots els assistents.

* Per assistir al dinar cal reservar abans del dia 20/05. Cada comensal paga el seu cobert. Preu mitjà: 25€

Documentació que contextualitza la sessió a: www.elea.cat
Import: 10€ – Reserves a: hola@elea.cat

Consciència o col·lapsePigem mostra que hi ha dos estils de coneixement bàsics en la ment humana: la ment algorítmica, que ens mena a un món de control, deshumanització i manca de sentit, i la ment holística, que ens obre a un món més ple d’humanitat, de vida i d’encís. Aquests dos estils de coneixement ens ajuden a orientar-nos i a trobar sentit en l’Aquí i Ara.

Amb Consciència o col·lapseJordi Pigem tanca la trilogia que inclou Tècnica i totalitarisme (2022) Pandèmia i postveritat (Fragmenta, 2021).

Aforament limitat.