El divendres 16 de novembre, a les 18:30h, Jordi Pigem, filòsof de la ciència i escriptor va pronunciar la conferència “Raimon Panikkar i la celebració de la diversitat religiosa i cultural”, a l’Auditori de la Coma Cros (C. Sant Antoni, 1, Salt), dins la celebració de l’Any Raimon Panikkar i del Dia Internacional per la Tolerància. La conferència fou l’activitat inicial de la la jornadaDiversitat religiosa a Salt, la pràctica de la fe en un context intercultural”, adreçada especialment als joves de la vila i organitzada per l’Ajuntament de Salt.

Pigem fou el coordinador dels primers volums de l’edició catalana de l’Opera Omnia Raimon Panikkar, que es publica a Fragmenta, i és autor del llibre Ángeles o robots: La interioridad humana en la sociedad hipertecnológica (Fragmenta 2018).

Durant la jornada hi hagué diferents propostes que convidaran a reflexionar sobre la importància de la pràctica religiosa des del respecte mutu i des del reconeixement de les diferents creences. Posteriorment a la conferència, va tenir lloc la taula rodona: “Fe i interculturalitat: la pràctica religiosa a Salt des de la mirada dels i de les joves del municipi”, i que comptà amb la participació de set joves saltencs que donaren la seva visió sobre com conjuguen la seva pròpia fe i conviccions amb el dia a dia en un context intercultural i divers.

Durant l’acte es presentà també el calendari interreligiós 2019, que vol esdevenir una eina per visibilitzar l’enorme riquesa cultural i religiosa que existeix a Salt, i on hi figuren les dates més destacades de cada una de les religions que coexisteixen al municipi.