Maria Sevilla i Blanca Llum Vidal conversen sobre No desitjaràs els béns del proïsme i No cometràs adulteri.

Les poetes Maria Sevilla, autora de No desitjaràs els béns del proïsme, i Blanca Llum Vidal, autora de No cometràs adulteri, van parlar a partir d’aquests dos assajos en la conversa “Un altaveu democràtic: qui vulgui una erecció, que s’inclini”. Va ser el dimarts dia 11 de juny a les 19 h a la llibreria La Ciutat Invisible (C. Riera d’Escuder, 38, baixos, Barcelona).

Per Blanca Llum Vidal, l’adulteri, a banda de la «violació de la fidelitat conjugal», com diu el diccionari, també pot ser altres coses: un indici d’un problema que batega al fons de la nostra organització social i fins i tot un mecanisme per sanar-lo; una ocasió per posar en qüestió els rols de gènere; una experiència per explorar l’impacte dels cossos en contacte (que sempre hem llegit per contrast amb dues ànimes que es troben). 

Amb un peu a la literatura i l’altre a la filosofia, a No desitjaràs els béns del proïsmeSevilla qüestiona el mite del creixement il·limitat i del subjecte autosuficient. I, vinculant la desmesura bíblica i la capitalista, ens proposa veure el concepte de límit des d’un punt de vista nou: tal com passa amb les regles de joc del vers, els límits no són obstacles a vèncer sinó ocasions privilegiades per pensar l’emancipació i la creativitat.

La sèrie «Deu Manaments», on s’inscriuen tots dos llibres, vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del Decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.

CARTELL