Maria Girón. Vaig néixer a Barcelona l’any 1983 i vaig créixer a la Garrotxa, en una casa molt gran i molt vella envoltada d’arbres, l’escenari perfecte per inventar històries i aventures amb el meu germà.
La mare pintava quadres i feia escultures, i jo seia al seu costat i em quedava mirant com ho feia. Sovint posava també fil a l’agulla i dibuixava amb l’espontaneïtat que tenen els nens i que, a mesura que et fas gran, vas perdent. Van anar passant els anys i a poc a poc vaig anar deixant de jugar, d’imaginar i de dibuixar.
Fins que vaig matricular-me a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. I allà vaig retrobar-me amb els pinzells, les pintures i la Maria més creativa. El quart curs vaig marxar a viure a Bolonya (Itàlia), on vaig descobrir el gravat. L’any següent el vaig passar a la Universitat de Sevilla. I després vaig tornar a Barcelona i vaig fer il·lustració a l’Escola Llotja.
Fa poc més d’un any que sóc mare. I aquest llibre l’he anat il·lustrant a estones curtes, aprofitant totes i cadascuna de les migdiades del meu fill.