Jordi Pigem, autor de Tècnica i totalitarisme i Pandèmia i postveritat, va protagonitzar novament un recés filosòfic, del 20 al 22 d’octubre del 2023, a la Fundació La Plana, a Santa Maria d’Oló. L’activitat va ser organitzada per Cura Sui Cura Mundi. Cal inscripció.

Igualment com en les altres trobades que hi havia hagut amb Jordi Pigem, les qüestions que van tractar-se van dependre en gran mesura de les inquietuds dels participants i de l’actualitat del moment. Va combinar la presentació d’aspectes clau del que realment sabem, a partir del coneixement científic d’avantguarda i del més destacable de les tradicions filosòfiques i espirituals, evitant els dogmatismes i centrant-nos en el diàleg a partir de l’experiència pròpia. Hi va haver també espais per a la interioritat i la contemplació, i sessions de ioga (opcionals) de bon matí.

A banda de l’autor, la trobada va ser coordinada pel filòsof Nacho Bañeras i per la formadora de ioga Inma Ibáñez.

¿De què VA PARLAR-SE?

Entre els temes que s’hi van tractar hi havia:

  • Postveritat i manipulació en el món d’avui.
  • La pandèmia, les seves repercussions i les noves iniciatives per aprofitar les declaracions de pandèmia com a esquer per promoure el control, la deshumanització i la concentració de poder.
  • La nova onada de tecnologies d'”intel·ligència artificial”. La I.A. com a Invasió Algorítmica.
  • La dependència que genera la tecnologia, aprofitant el recent llibre Tècnica i totalitarisme: Digitalització, deshumanització i els anells del poder global.
  • La pandèmia i les seves repercussions (socials, individuals, polítiques, econòmiques, filosòfiques, etc.)
  • Postveritat i manipulació en el món d’avui.
  • Una visió filosòfica de les alternatives al nostre present, a partir de les reflexions desenvolupades per Jordi Pigem i altres autors del seu entorn (inclosa la nova visió de la ment i la realitat desenvolupada pel psiquiatra i filòsof Iain McGilchrist a la seva recent obra monumental The Matter with Things)
  • El valor de cada moment de l’existència humana.
  • Aprofundir en l’autoconeixement.
  • Compartir experiències i generar sinèrgies.

Per assistir-hi, no calia haver participat en les anteriors trobades.