El doctor en filosofia Jordi Corominas va presentar el seu llibre Entre los dioses y la nada , versió traduïda del llibre Entre els déus i el no-resacompanyat de la sociòloga -Angeles Rasillo i de l’agricultor i pastor Jeromo Aguado Martínez. Va ser el dimarts día 5 de març, a les 19 h a la llibreria Ateneo (Calle Padre Higinio Aparicio 2, Palencia).

¿És possible viure sense creure en res? ¿Què volen dir termes com espiritualitat, religió o no creient? ¿Seria millor un món sense ateus o sense reli­gions? ¿Els ateus no creuen en res? ¿Pot haver-hi una espiritualitat atea? ¿La indiferència és una perspectiva tan raonable com les altres? ¿Tots els déus s’assemblen? ¿El budisme originari és una religió? ¿L’estat-nació pot esdevenir una substitució dels déus? ¿Pot la cièn­cia donar sentit a la vida de les persones? A tots aquests reptes s’enfronta Jordi Corominas al llibre Entre els déus i el no-res, que porta per subtítol “Religions, espiritualitats, ateismes”.

Jordi Corominas és doctor en filosofia. Actualment és professor a l’Institut Superior de Cièncias Religioses de Barcelona i codirector de la revista Perifèria. Jeromo Aguado Martínez és pagès i pastor. Referent de la pagesia ecològica d’Espanya, ha participat en les grans mobilitzacions i defenses de l’agricultura camperola. És cofundador de la Plataforma Rural – Aliances por un Medi Rural Viu. Ha posat en funcionament l’Escola de Líders Camperols i las Universitats Rurals. Impulsor del primer poble o ecoaldea d’Espanya, Amayuelas de Abajo. Acostuma a dir «no et fiquis amb un pastor, teim molt de temps per pensar». Ángeles Rasillo és sociòloga.

Aquest acte comptà amb el suport de l’Institut Ramon Llull.