Tornar

Diego Sola Història dels papes

La història política d'Europa i de gran part d'Occident ha estat condicionada, des de la seva arribada al poder, per l'Església de Roma. No es podria entendre la configuració dels actuals Estats europeus sense el paper dels diferents papes al llarg de la història en les guerres de religió, en el dret de successió dels monarques més importants d'Europa, en la puixança i caiguda dels imperis més poderosos o en la configuració de l'ideari teològic i cosmogònic que ha dominat Europa durant una bona colla de segles.

El papat ha sigut sempre una font inacabable de rumors, conspiracions, polèmiques i lluites internes que han deixat una petja inesborrable en l'esdevenir del poble europeu, des de la caiguda de l'Imperi romà als diferents cismes religiosos, passant per les croades contra, per exemple, els càtars i la corona d'Aragó. Aquesta Història dels papes vol presentar la història de l'Església catòlica amb el seu líder espiritual al capdavant des de la seva fundació fins avui dia, exposant les llums i les ombres que aquestes figures han tingut al llarg de la història d'Occident en general i dels Països Catalans en particular.

També disponible en castellà

Autor

Diego

Diego Sola (Granollers, 1988) és doctor en història moderna amb premi extraordinari per la Universitat de Barcelona, on actualment és professor lector i director del màster en Història i Identitats en el Mediterrani Occidental (segles XV-XIX).

Els seus principals interessos han sigut l'estudi de l'espiritualitat i la cultura religiosa a l'època moderna, les transferències culturals en època moderna i la història dels missioners ibèrics a Àsia. De fet, la seva tesi doctoral, El cronista de China. Juan González de Mendoza, entre la misión, el imperio y la historia (Publicacions de la Universitat de Barcelona i Institut Confuci de Barcelona, 2018), ja versava sobre aquestes qüestions.

La Història dels papes que Fragmenta edita ara no és la primera incursió de Sola en el camp de la divulgació de la història de les religions. L'any 2017 ja va publicar Europa se desangra. Las guerras de religión (Bonalletra Alcompás - EMSE).

Ressons:

Història dels papes
Col·lecció:
Introduccions
Volum:
8
Núm. de pàgines:
224
Primera edició:
abril del 2022
ISBN:
978-84-17796-59-4
Enquadernació:
Rústica cosida, 13 x 21 cm
PVP: 18.50
L'historiador Diego Sola, de Canovelles, publica un llibre sobre els papats L'historiador Diego Sola, de Canovelles, publica un llibre sobre els papats L'historiador Diego Sola, de Canovelles, publica un llibre sobre els papats
L'historiador Diego Sola, de Canovelles, publica un llibre sobre els papats

Fragmenta ha publicat, en català i en  castellà , el llibre  Història dels papes , del professor  Diego Sola , que viu a Canovelles. Vallès Oriental Televisió (VOTV) se n'ha fet ressò en una notícia. [+]

Fotografies Clicka per descarregar les fotografies en alta resolució