El filòsof Jordi Pigem , que acaba de publicar Consciència o col·lapse, va ser entrevistat per la periodista Patricia Burgos, el divendres, 3 de maig, a les 19 h, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tortosa (carrer Berenguer IV, 26). Aquest llibre tanca la trilogia que inclou Tècnica i totalitarismePandèmia i postveritat, dels quals també van parlar.

Consciència o col·lapsePigem mostra que hi ha dos estils de coneixement bàsics en la ment humana: la ment algorítmica, que ens mena a un món de control, deshumanització i manca de sentit, i la ment holística, que ens obre a un món més ple d’humanitat, de vida i d’encís. Aquests dos estils de coneixement ens ajuden a orientar-nos i a trobar sentit en l’Aquí i Ara.

L’activitat formava part del cicle Periodisme Sud, organitzat per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya.