El doctor en filosofia Jordi Corominas va presentar el seu llibre Entre els déus i el no-res (Fragmenta, 2023) al seu poble de naixement. Ho va fer acompanyat de Llorenç Planes, pedagog, Montse Sabala, mestra, Glòria Casaldàliga, presidenta de la Fundació Pere Casaldàliga, Aina Rodríguez, estudiant d’arqueologia, i Gabriela Serra, mestra. Va ser el dijous dia 16 de febrer, a les 19:30 h a la Parròquia de Santa Maria (Plaça del Rector Roc Garcia, 3, Balsareny). L’acte comptà amb la participació de la Coral Sant Esteve.

La presentació havia estat organitzada pel Cercle Cultural de Balsareny i la Fundació Pere Casaldàliga i comptà amb la col·laboració de la Coral Sant Esteve i la Parròquia de Balsareny. I va celebrar-se amb motiu del 95è aniversari de Pere Casaldàliga (1928-2020), també fill de Balsareny.

¿És possible viure sense creure en res? ¿Què volen dir termes com espiritualitat, religió o no creient? ¿Seria millor un món sense ateus o sense reli­gions? ¿Els ateus no creuen en res? ¿Pot haver-hi una espiritualitat atea? ¿La indiferència és una perspectiva tan raonable com les altres? ¿Tots els déus s’assemblen? ¿El budisme originari és una religió? ¿L’estat-nació pot esdevenir una substitució dels déus? ¿Pot la cièn­cia donar sentit a la vida de les persones? A tots aquests reptes s’enfronta Jordi Corominas al llibre Entre els déus i el no-res, que porta per subtítol “Religions, espiritualitats, ateismes”.