El doctor en filosofia Jordi Corominas va presentar el seu llibre Entre els déus i el no-res acompanyat dels professors Maria Forteza, Josep Otón i Joan Hernández. Va ser el dissabte 11 de març al matí a les 9:30 h a la seu de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), al carrer de la Diputació 231 de Barcelona.

¿És possible viure sense creure en res? ¿Què volen dir termes com espiritualitat, religió o no creient? ¿Seria millor un món sense ateus o sense reli­gions? ¿Els ateus no creuen en res? ¿Pot haver-hi una espiritualitat atea? ¿La indiferència és una perspectiva tan raonable com les altres? ¿Tots els déus s’assemblen? ¿El budisme originari és una religió? ¿L’estat-nació pot esdevenir una substitució dels déus? ¿Pot la cièn­cia donar sentit a la vida de les persones? A tots aquests reptes s’enfronta Jordi Corominas al llibre Entre els déus i el no-res, que porta per subtítol “Religions, espiritualitats, ateismes”.

Vegeu la notícia a la web de l’ISCREB i els vídeos de l’acte, més avall.

Programa

9:30 h Benvinguda i presentació jornada (saló d’actes)

9:45 h Meditació: a la recerca de Déu  (saló d’actes): Lectura de textos de diferents tradicions espirituals

10:15 h Conferència Jordi Corominas (saló d’actes)

11:30 h Descans i esmorzar (primer pis del claustre)

12:00 h Taula rodona amb la participació de Josep Otón, Joan Hernández i Maria Forteza (saló d’actes)

12:15 h Conferència del Diploma: Ricardo Carretero (només en castellà, connexió on line) a la conferència que es farà a Montserrat a la Jornada Humanista

13:15 h Comiat

Entrada lliure. Aforament limitat.

Vídeo de la primera part (presentació)

Vídeo de la segona part (taula rodona)

Vídeo promocional

Jordi Corominas convida a assistir a la Jornada des del Senegal.