Tornar

Mircea Eliade El sagrat i el profà

Traducció de Julia Argemí, introducció de Vicenç Mateu

«El sagrat i el profà constitueixen dues modalitats de ser en el món, dues situacions existencials assumides per l'home al llarg de la seva història. Aquestes maneres de ser en el món no interessen només a la història de les religions o a la sociologia […]. En última instància, les maneres de ser sagrat i profà depenen de les diferents posicions que l'home ha conquerit en el cosmos; interessen tant el filòsof com qualsevol investigador desitjós de conèixer les dimensions possibles de l'existència humana. […] El nostre propòsit principal és presentar les dimensions específiques de l'experiència religiosa, posar en relleu les seves diferències amb l'experiència profana del món.»

El sagrat i el profà, una de les obres més celebrades de Mircea Eliade, constitueix una introducció general a la fenomenologia i la història de les religions: una descripció acurada i precisa de l'homo religiosus present tant en les societats «arcaiques» com en les contemporànies.

Autor

Mircea

Mircea Eliade (Bucarest 1907 – Chicago 1986) és considerat un dels grans historiadors de les religions del segle xx. Després d'estudiar filosofia a la universitat de Bucarest i de completar la seva formació a Itàlia, l'any 1928 viatja a l'Índia, on durant tres anys estudiarà sànscrit i filosofia índica. Al seu retorn ensenya filosofia i història de les religions a Bucarest. L'any 1940 abandona Romania definitivament: després de passar per Londres i Lisboa, s'instal·la —l'any 1945— a París. El 1950 coneix Jung i s'integra en el Cercle d'Eranos. El 1956 és nomenat professor d'història de les religions a la universitat de Chicago, on s'instal·la definitivament. Hom ha distingit quatre tipus d'escrits en la producció d'Eliade: l'obra literària, els escrits autobiogràfics, els treballs acadèmics monogràfics i els textos que exposen la metafísica de l'autor (considerada per ell mateix la seva principal contribució a la història de les religions). El sagrat i el profà (Fragmenta, 2012) i El mite de l'etern retorn (Fragmenta, 2014) pertanyen a aquesta última tipologia.

El sagrat i el profà
Col·lecció:
Assaig
Volum:
24
Núm. de pàgines:
256
Primera edició:
gener del 2012
ISBN:
978-84-92416-53-0
Enquadernació:
rústica, 13 x 21 cm
PVP: 18.00
Presentació d''El sagrat i el profà', de Mircea Eliade, a Barcelona Presentació d''El sagrat i el profà', de Mircea Eliade, a Barcelona Presentació d''El sagrat i el profà', de Mircea Eliade, a Barcelona
Presentació d'"El sagrat i el profà", de Mircea Eliade, a Barcelona

Presentació del llibre El sagrat i el profà , de Mircea Eliade amb Ignasi Moreta ,  Victoria Cirlot ,  Antoni Llena i Vicenç Mateu , a Barcelona. [+]