Tornar

Lluís Duch L'exili de Déu

En el transcurs dels últims seixanta o setanta anys s'ha produït un gir copernicà en el si de les nostres cultures: el Déu «oficial» s'ha convertit en un Déu estrany, aliè, distant i, per molts, fins i tot inexistent, com si es tractés del deus otiosus d'algunes tradicions africanes.

¿Significa això que Déu ha deixat de tenir presència i eficàcia en la vida privada i pública de les persones al marge de les qualificacions que sovint, com gegantines lloses insuportables, s'han carregat sobre Ell, i que ja no suscita l'interès de les societats del segle XXI?

Lluís Duch s'enfronta en aquest llibre a l'exili de Déu de les nostres societats contemporànies conscient de l'egocentrisme o la ingenuïtat que suposa el fet de creure que Déu només es fa present, actua i es mostra com a salvador amb el concurs dels explícits legalment i culturalment sancionats de la nostra religió i dels nostres codis.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

També disponible en castellà

Autor

Lluís

Lluís Duch (Barcelona, 1936 - Montserrat, 2018) va ser una de les veus més singulars del pensament català contemporani. Doctor en antropologia i teologia per la Universitat de Tübingen, va impartir docència al Monestir de Montserrat, a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, entre altres institucions acadèmiques. L’any 1963 professa com a monjo de Montserrat. El 2011 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

És autor de més de cinquanta llibres i opuscles i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives. A Fragmenta ha publicat Religió i comunicació (2010, també en castellà), Religión y política (2014), L'exili de Déu (2017, també en castellà) i l'obra pòstuma Sortida del laberint (2018). El 2019 Ignasi Moreta va publicar Conversa amb Lluís Duch. Religió, comunicació i política i el 2020 ell mateix va ser el curador de Conceptes fonamentals d'antropologia i religió. Ha tingut cura de l’edició del llibre Moisès i Aaron, d'Arnold Schönberg (2012). La seva dilatada trajectòria intel·lectual fou reconeguda i estudiada al llibre d’homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch (també en castellà, Fragmenta, 2011).

Ressons:

L'exili de Déu
Col·lecció:
Assaig
Volum:
40
Núm. de pàgines:
96
Primera edició:
febrer del 2017
Segona edició:
setembre del 2019
ISBN:
978-84-15518-70-9
Enquadernació:
rústica, 11 x 18 cm
PVP: 11.90
'Per una antropologia de la religió', conferència de Lluís Duch a Mèxic 'Per una antropologia de la religió', conferència de Lluís Duch a Mèxic 'Per una antropologia de la religió', conferència de Lluís Duch a Mèxic
"Per una antropologia de la religió", conferència de Lluís Duch a Mèxic

Lluís Duch , autor de  Religió i comunicació , Religión y política i el recent  L'exili de Déu , entre d'altres, va pronunciar la conferència 'Per una antropologia de la religió', el dimecres 24 de maig, a les 11:00h, a l'auditori Pablo González Casanova de la  Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UNAM ( Circuito Mario de La Cueva s/n, Ciudad Universitaria, Cd. Universitaria, Coyoacán, Ciutat de Mèxic ), que organitzava l'acte. [+]

'Lluís Duch vol saccejar les nostres creences'. Montserrat Fonoll sobre 'L'exili de Déu' (min. 14:30) 'Lluís Duch vol saccejar les nostres creences'. Montserrat Fonoll sobre 'L'exili de Déu' (min. 14:30) 'Lluís Duch vol saccejar les nostres creences'. Montserrat Fonoll sobre 'L'exili de Déu' (min. 14:30)
"Lluís Duch vol saccejar les nostres creences". Montserrat Fonoll sobre 'L'exili de Déu' (min. 14:30)

' Lluís Duch vol saccejar les nostres creences', diu Montserrat Fonoll sen la seva ressenya televisada sobre el llibre  L'exili de Déu (al minut 14:30). Ho fa al programa 'Creure Avui', de Mataró televisió, emès el 6 d'octubre de 2017. [+]

Fotografies Clicka per descarregar les fotografies en alta resolució