Swami Satyananda Saraswati

L’hinduisme

Contrapunts de Laia de Ahumada, Albert Ferrer i Vicente Merlo

L’hinduisme és la tradició espiritual i metafísica, encara viva, més antiga de la terra. No depèn de cap messies ni profeta, ni de la historicitat de cap persona. Tampoc no depèn d’un únic llibre sagrat (tot i el respecte que atorga als Vedes), ni d’una única doctrina o dogma, ni d’un únic culte, pràctica o camí; ni tan sols no depèn d’una única forma d’entendre la Realitat.

En l’arrel mateixa de l’hinduisme hi ha el profund reconeixement de la sacralitat de tota forma, nom, acció i ésser; la sacralitat de l’univers, la terra, la natura, els animals, els arbres, els rius i les muntanyes. I, convé ressaltar-ho, la sacralitat de la nostra pròpia essència, el reconeixement que la totalitat del cosmos és el reflex de la Realitat Absoluta. La tradició hindú té com a pilars valors com ara l’acontentament, l’austeritat, la veracitat, la fortalesa, el discerniment, el no danyar, l’entrega, la devoció i la noblesa.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Swami Satyananda Saraswati
Autor Swami Satyananda Saraswati

Swami Satyananda Saraswati (Barcelona, 1955) ha viscut tres dècades a l’Índia. Coneix a fons la tradició hindú, especialment la filosofia del Ioga, l’Advaita Vedanta i el shivaisme del Caixmir.

El 1976 coneix Svami Muktananda, que l’iniciarà en el camí de la meditació. L’any 1980 rep els vots com a renunciant (sannyasa) de l’orde de Sri Shankara. S’estableix als peus de la muntanya d’Arunachala en companyia de deixebles directes de Sri Ramana Maharshi. Estudia sànscrit a Pondicherry i Benarés. Més tard, a Thapovanam (Tamil Nadu), s’endinsa en la contemplació de les Upanishads sota el mestratge de Svami Nityananda Giri. Des del 2009 resideix a Catalunya, on imparteix cursos sobre diferents aspectes de l’hinduisme. Ha tingut cura de Mística medieval hindú (Trotta, 2003) i és autor de diverses contribucions a obres de temàtica índica. Ha publicat L’hinduisme a Fragmenta (2012, en castellà 2014).

Ressons

Carrega'n més

Notícies

Carrega'n més

Vídeos

Swami Satyananda Saraswati, entrevistat a Rosario (Argentina)

Swami Satyananda Saraswati, autor del llibre L’hinduisme, va fer un viatge de dos mesos a l’Argentina, país que visitava per quarta vegada, on va desenvolupar diverses activitats. Del 13 al 28 de maig fou a Neuquén i Cipoletti, del 29 de maig al 10 de juny a la capital, Buenos Aires, i del 11 al 22 de juny visità Rosario. La visita conclougué amb un retir de cloenda de quatre dies, del 26 al 30 de juny, a Capilla del Señor, província de Buenos Aires.

“¿De què parlem quan parlem de meditació?”, amb Xavier Melloni i Svami Satyananda Sarasvati

Dijous dia 19 de febrer de 2015 se celebrà l’activitat “¿De què parlem quan parlem de meditació?”, dins el cicle Diàlegs de Pedralbes. Hi van intervenir Xavier Melloni, jesuïta, antropòleg i teòleg, i Svami Satyananda Sarasvati, monjo hindú, mestre de meditació i especialista en hinduisme, moderats per Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, catedràtic de filosofia de la URL. L’acte es desenvolupà al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Svami Satyananda Sarasvati ha presentat “El hinduismo” a Mèxic DF

El divendres dia 17 d’octubre, Svami Satyananda Sarasvati presentà el llibre El hinduismo (edició en castellà de L’hinduisme), del que n’és l’autor, a la llibreria Mauricio Achar – Foro Expresarte (del grup Gandhi, a Ciutat de Mèxic, DF), en un acte organiitzat per Nirvana Libros i la pròpia llibreria, en el que també hi intervingué, a més de l’autor, Xicoténcatl Martínez Ruiz, doctor en filosofia i coordinador de sistemes acadèmics de l’IPN. El vídeo és d’Ayvatvidyia México.

Carrega'n més