Tornar

José Tolentino Mendonça Hacia una espiritualidad de los sentidos

Traducción del portugués de Teresa Matarranz

El cuerpo que somos es la gramática de Dios, su lengua materna. Por eso, la mística de los sentidos o del instante es una espiritualidad que concibe los sentidos como camino que conduce y puerta que se abre al encuentro de Dios.

El punto místico de intersección de la historia divina con la historia humana es el instante. No un instante idealizado o abstracto, sino este instante concreto. El instante es el único contacto entre las infinitas posibilidades del amor divino y la experiencia mudable y progresiva de lo humano en nosotros. La mística del instante nos reenvía, así, al interior de una mística auténtica, nos enseña a hacernos realmente presentes: a ver en cada fragmento el infinito, a oír el oleaje de la eternidad en cada sonido, a tocar lo impalpable con los gestos más simples, a saborear el espléndido banquete de lo frugal y escaso, a embriagarnos con el perfume de la flor siempre nueva del instante.

Con el apoyo del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

També disponible en català

Autor

José

José Tolentino Mendonça (Madeira, Portugal, 1965) és una de les veus més originals del Portugal contemporani. Especialista en estudis bíblics (és doctor en teologia bíblica per l'Institut Bíblic Pontifici de Roma), ha abordat amb rigor i creativitat els temes i els textos del cànon cristià en diàleg amb els grans interrogants del present.

Ha estat professor de la Universitat Catòlica Portuguesa, on hi ha exercit el càrrec de vicerector. Ha dirigit la revista Didaskalia editada per la Facultat de Teologia de la mateixa universitat. Des del 2011 és consultor del Consell Pontifici de la Cultura, al Vaticà i el 2018 fou nomenat arquebisbe-Bibliotecari de la Santa Seu.

A més d'assagista, és autor d'una obra poètica que gaudeix d'un gran reconeixement en les lletres portugueses.

A Fragmenta ha publicat Vers una espiritualitat dels sentits (2016) i Petita teologia de la lentitud (2017)

 

Ressons:

Hacia una espiritualidad de los sentidos
Col·lecció:
Fragmentos
Volum:
36
Núm. de pàgines:
72
Primera edició:
abril del 2016
ISBN:
978-84-15518-29-7
Enquadernació:
rústica, 11 x 18 cm
PVP: 9.90
'Quan l'espiritualitat no oblida els cinc sentits'. José Tolentino a Madrid 'Quan l'espiritualitat no oblida els cinc sentits'. José Tolentino a Madrid 'Quan l'espiritualitat no oblida els cinc sentits'. José Tolentino a Madrid
"Quan l'espiritualitat no oblida els cinc sentits". José Tolentino a Madrid

José Tolentino Mendonça , autor de   Vers una espiritualitat dels sentits (Fragmenta, 2016) i  Petita teologia de la lentitud (Fragmenta, 2017), ha pronunciat la conferencia 'Quan l'espiritualitat no oblida els cinc sentits' al  simposi 'Present, memòria, avenir. Somnis i dissenys en construcció', amb motiu del 75 aniversari de la revista  Vida Religiosa . La trobada ha tingut lloc a la Sala d'Actes «Amor de Dios» ( Calle Asura, 90, Madrid ), de l'1 al 3 de març de 2019. [+]