Jordi Pigem

Pandèmia i postveritat

La vida, la consciència i la Quarta Revolució Industrial

Estem personalitzant els robots i, a la vegada, estem robotitzant les persones. Sembla una paradoxa. No ho és. Contrastant les clàssiques novel·les distòpiques d’Orwell i Huxley amb les propostes del Fòrum Econòmic Mundial i altres heralds del poder polític i econòmic, Pandèmia i postveritat analitza un gran nombre d’esdeveniments inesperats que ens toca comprendre.

Escrita amb rigor i no sense ironia, amb un estil fluid, un ritme intens i un horitzó molt ampli —de la literatura contemporània als estudis pioners sobre la biologia i les ciències de la salut, de la filosofia i la psicologia a la sociologia del poder polític, digital i financer—, l’obra ajuda a comprendre les complexitats que envolten la pandèmia. I el que es mou en el fons dels corrents que estan transformant el món des de fa anys.

Una invitació a veure-hi més enllà de les màscares i a restablir el sentit comú en relació amb la tecnologia, la salut i la vida.

Autor - Jordi Pigem
Autor Jordi Pigem

Jordi Pigem (1964) és filòsof de la ciència i escriptor. Doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona amb la tesi El pensament de Raimon Panikkar: Una filosofia de la interdependència (Institut d’Estudis Catalans, 2007). Del 1998 al 2003 fou professor i coordinador de l’Àrea de Filosofia del Masters in Holistic Science del Schumacher College a Dartington (Universitat de Plymouth, Anglaterra). Ha sigut professor invitat o ponent en diverses universitats d’Europa i Amèrica.

Entre els seus llibres destaquen Consciència o col·lapse (2024), Tècnica i totalitarisme (2022) Pandèmia i postveritat (Fragmenta, 2021), Àngels i robots (Viena, 2017; en castellà, ampliat i amb el títol Ángeles o robots, a Fragmenta, 2018), Intel·ligència vital (Kairós, 2016), La nova realitat (Kairós, 2013) i Bona crisi (Ara Llibres, 2009). Va ser un dels entrevistats per Laia de Ahumada al llibre Espirituals sense religió (Fragmenta, 2015)Va ser coordinador de la revista Integral (1989-1992) i dels tres primers volums de l’edició catalana de l’Opera Omnia Raimon Panikkar. Ha participat a l’obra col·lectiva Panikkar avui (Fragmenta, 2022) i ha editat una recopilació dels textos de Panikkar sobre Ecosofia (Fragmenta, 2021).

Ha obtingut el Premi de Filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans (1999), el Premi d’Assaig de Resurgence i de la Scientific and Medical Network (2006) i el Premi d’Assaig Joan Maragall (2016). Mai no ha tingut un compte en xarxes socials.

Ressons

Carrega'n més

Notícies

Carrega'n més

Vídeos

El Transhumanisme i el Nou Ordre Mundial, amb Jordi Pigem, Albert Cortina i Peio Sánchez

Jordi Pigem, autor de Pandèmia i postveritatAlbert Cortina (que, amb el primer, va participar a ¿Humanos o posthumanos?) i el sacerdot i teòleg Peio Sánchez, van compartir la taula rodona “El Transhumanisme i el Nou Ordre Mundial: Reseteig, pandèmia, guerra i canvi financer”. Va ser el dimarts dia 7 de juny, a les 19:30 h a la  a la parròquia de Santa Anna (C. Santa Anna 29, prop de Pl. Catalunya, Barcelona). També es va poder seguir per internet.

Jordi Pigem, vacuna contra el pensament únic

Jordi Pigem, vacuna contra el pensament únic

A Signes dels temps, a TV3, van conversar amb Jordi Pigem, deixeble del filòsof i teòleg Raimon Panikkar, un dels més destacats assagistes catalans actuals. Va reflexionar sobre les repercussions que té per a les persones el fet de viure en una societat hiperconnectada i vigilada a través de les omnipresents tecnologies digitals. Ho va fer arran de la publicació del seu llibre Pandèmia i postveritat.

Carrega'n més